2 Ryvingen_fyrbilde_Tregde Ferie kopi.jpg
Ryvingenfyr_logo_farge_hvit_stå.png

NORGES SYDLIGSTE

 

OPPLEVELSER

KORT OM RYVINGEN

Bading

Snorkling

Sol

Fiske

Krabbefiske

Vandreturer

Fugle-kikking

Kajakkpadling

Grilling

Bare å være her

Øya Ryvingen er nesten det sydligste stedet man kan oppholde seg i Norge med tørt land under føttene. Norges sydligste fyrstasjon - Ryvingen fyr, ligger på øya, og fyret har lyst for sjøfarende siden 1867. Når man besøker Ryvingen føler man seg hensatt til en egen verden. Dette vakre stedet ute i havet gjør noe med alle, både mens man er her, og når man kommer til land igjen... 

Foto: Erik Omland

 

OVERNATTING PÅ

FYRET

På Ryvingen fyr kan du overnatte

i Norges sydligste seng.

Vi har flere rom og 

mange sengeplasser.

Det er veldig populært, så

bestill din overnatting nå!

 

 

 

Praktisk info om overnatting på Ryvingen Fyr:
På Ryvingen har vi omtrent samme standard som en selvbetjeningshytte hos turistforeningen. Du må vaske deg ut av eget rom, samt at det er meget begrenset med ferskvann på øya, så det er begrenset hvor mye som kan brukes.

Foto: Øystein Paulsen

 
 

GRUPPER OG

SELSKAPER

Selskaper

Firmaevents

Skoleopplegg

Foto: Øystein Paulsen

 

RYVINGEN FYR

I tillegg til å være det synligste landemerket for skipstrafikken som passerer sydspissen av Norge, er Ryvingen fyr sammen med Hatholmen fyr og lykta Bestemor på Sjøsanden, innseilings-fyr til havnene i Mandal.

Det første fyrlyset ble tent 20. oktober 1867. I 1897 stod dagens fyrtårn i støpejern ferdig. Fyrlyset var den gang verdens nest sterkeste, og det er den samme linsa som er i bruk i dag. På det meste bodde det rundt 30 mennesker på fyr-stasjonen, og det var skole for barna som vokste opp her ute.

I 1957 ble Ryvingen fyr en tørn-stasjon og det ble slutt på at familiene til fyrvokterne bodde på øya. Fram til at fyret ble automatisert i 2002, bodde fyrvokterne på land og pendlet til vaktene på øya.

 

Les mer om historen til Ryvingen fyr

Foto: Lars Verket

 

RYVINGENS VENNER

Ryvingen fyr driftes av frivillige

gjennom Ryvingens Venner.

Les mer om oss, arbeidet vi gjør,

og bli en fyrvenn du også!