top of page

Overnatting Ryvingen Fyr

VANNSKADE

Assistentboligen (utleieboligen) ved Ryvingen fyrstasjon fikk i mars 2023 betydelige skader som følge av en større vannlekkasje. Det er foretatt rivningsarbeid som følge av dette, og eier av fyrstasjonen – Kystverket – utlyste i mai et offentlig anbud for restaureringsarbeidet. Aamodt bygg AS ble i juni tildelt oppdraget, og de arbeider nå med gjenoppbyggingen av bygningen. Målet er at assistentboligen ved Ryvingen fyrstasjon igjen skal være klar for utleie i slutten av juli 2023. Ryvingens venner kommer tilbake med mer informasjon når det foreligger.

Det er mulig å leie «uthuset» Slettingen, som har kapasitet på fire senger. I tillegg er det fire enkeltsenger i 2. etasje i Slettingen, som er enkle senger på et primitivt loft. Da kontakt med bookingsansvarlig for å sjekke tilgjengelighet (se kontaktinfo under).

 

 

 

 

 

 

 

Det er Ryvingens Venner som står for forvaltning, drift og utleie av bygningene som omkranser fyrlykten. Ryvingens Venner er en frivillig venneforening som arbeider for bevaring og allmenn bruk av fyrstasjonen, hvor alt arbeid skjer ved gratis dugnadsinnsats. Det koster å holde bygningene i god stand på øya, og hovedinntektskilden for driften av Ryvingen fyrstasjon er fra utleieinntekter. Strøm er inkludert i leien, men vi ber gjestene begrense både strøm- og vannforbruket.   

 • I hovedboligen (som kalles Assistentboligen) tilbyr vi overnatting for inntil 30 personer.

 • I tillegg er det overnattingsmuligheter i annekset Slettingen for inntil 8 personer (med noe enklere fasiliteter enn i assistentboligen). 

LEIE AV ROM 


Leie av rom, seng og sjøbu foretas via bookingansvarlig Anja Hagen, mobil 91 99 83 37 eller e-post  

booking.ryvingen@gmail.com

PRISER SESONGEN 2023

Hovedhuset (assistentboligen)

1. etasje har tre soverom med 8 + 8 + 10 senger. 

 • Hovedkjøkken, stue med varmepumpe og vedovn, bad og toalett er fellesrom for alle soverommene.

 • Dekketøy og fullt kjøkkenutstyr er tilgjengelig, inklusive kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin

 • Kr. 1000,- pr. døgn for ikke-medlemmer pr. rom for 2 personer + kr. 200,- pr. person hvis flere (under 16 år kr. 100,- og barn under 3 år gratis).

 • Kr. 800,- pr. døgn for medlemmer pr. rom for 2 personer + kr. 200,- pr. person hvis flere (under 16 år kr. 100,- og barn under 3 år gratis).

2. etasje har to soverom med 3 + 3 sengeplasser

 • Kr. 600,- pr- døgn for medlemmer/ikke-medlemmer pr. rom for 2 personer + kr. 200,- pr. person hvis flere (under 16 år kr. 100,- og barn under 3 år gratis).

 • Kjeller med vaskemaskin kan benyttes når det er nok vann etter egen avtale (vann kommer fra cisterne med begrenset kapasitet spesielt om sommeren).


Leie av hele hovedhuset (assistentboligen)

 • Er det ønskelig å leie hele hovedbygningen (assistentboligen) for en større gruppe eller fordi man ønsker å ha hele 1. etasje for seg selv, er prisen kr. 4000,- pr døgn. Det er maksimalt mulig å leie hele boligen for 3 sammenhengende døgn. 

 

Slettingen (uthuset)

 

Slettingen er universelt utformet/innredet med rullestolrampe til 1.etasje. For øvrig i 1.etasje: Lite kjøkken med hybelkomfyr, stue/soverom med 4 senger, stelle- og toalettrom

 

 • Kr. 800,- for ikke-medlemmer, kr. 600,- for medlemmer (under 16 år kr. 100,- og barn under 3 år gratis).

 

 • 2.etasje: Oppholdsrom med 4 gode senger. Hovedkjøkkenet i assistentboligen brukes etter avtale.

 • Kr. 100,- pr. person.

 

Styret v/bookingansvarlig Anja Hagen kan gjøre egne avtaler for enkelte personer/familier.

 


Avbestillinger

 

Om båttransporten må innstilles som følge av uforsvarlig vær, refunderes hele leiebeløpet. Det tas forbehold om at værsituasjonen og sikkerhetsvurderingen kan endre seg, av og til med kort varsel. 

Ved avbestilling innen 4 uker før bookingtidspunkt refunderes 50 prosent av leiebeløpet. 


Ved avbestilling innen 1 uke før bookingtidspunkt refunderes 30 prosent av leiebeløpet. 

 

Leie av enkeltseng uten forhåndsbestilling 


I 2. etasje i Slettingen er det mulig med drop-in overnatting dersom det er ledig kapasitet, men ta først kontakt med vertskapet i sommersesongen eller med bookingansvarlig. Det betales pr. enkeltseng som benyttes i 2. etasje i Slettingen, og prisen er NOK 100,- pr. seng. 

 

Leie av Sjøbua (for inntil 35 personer)


Sjøbua i havnen kan leies hele året. Den er et flott alternativ til vennegrupper, organisasjoner og bedrifter.  Det er plass til ca. 35 personer rundt bordene, her lukter det tjære og tang - og veggene og taket forteller sin historie. Sjøbua er uisolert og anbefales derfor ikke i vinterperioden.

 

Havna består av en gammel dampskipskai som er forlenget med ny brygge. Tregde feriesenter kan også om ønskelig bidra med transport (RIB-båt) og matservering. 

Hund

I Slettingen kan overnattende ha med hund. På høyre side av bygningen er det også en hundegård. 

 

Oppholdsregler bør du lese før du drar til Ryvingen 

 • Ryvingen en øy, for transport til øya se fanen "Båttransport

 • Ta med egen mat/drikke, men vannet fra kranen på Ryvingen er også trygt å drikke.

 • Ta med eget sengetøy eller lakenpose. Det er ikke lov å bruke sovepose pga veggdyr.

 • Leietaker må rydde og gjøre rent etter opphold, og ALT av søppel og ALL mat tas helst med til containerne i havnen (tas med til land utenfor sommersesongen).

 • Ved påført skade eller mangelfullt renhold vil det bli krevd et gebyr på kr 2000 (for større skade må reell utbedringskostnad betales).

 • Vi anbefaler alle leietakere å ha sin reise-/avbestillingsforsikring i orden.

 

Er du ikke medlem, men ønsker å bli det? Bli medlem av Ryvingens venner her. 
NB - medlemskap må være tegnet før du betaler for oppholdet og krysser av for rabatten. 

Nøkkel


Nøkkelhenting avtales med bookingansvarlig. Det er felles nøkkel for tilgang til både assistentboligen og Slettingen. 

Turtips


Ryvingen er ei øy med varierte muligheter for fiske, bading og kortere fotturer. Utsiktspunktet på Varden og Skinnarglova (en canyonliknende kløft) er populære turmål. Fine bademuligheter i havna, med grunne partier også for barn.

De særegne svabergene på Ryvingen er flotte fotomotiv. Med sin beliggenhet så langt sør er Ryvingen også et yndet mål for fuglekikkere, særlig under fugletrekket vår og høst.  Som fredet fyrstasjon er stedet et viktig kulturminne, og flere informasjonstavler forteller fyrstasjonens historie.

Selve fyrtårnet kan besøkes når fyrvert er til stede. Et besøk opp i tårnet er populært, med fantastisk utsikt i alle retninger. 

Øya Slettingen like sør for Ryvingen er fredet som sjøfuglreservat. For å unngå forstyrrelser for hekkende sjøfugl er det viktig å respektere landstigningsforbudet som gjelder på Slettingen f.o.m. 15. april t.o.m. 15. juli.

 

I sommerhalvåret er det sauer på Ryvingen, så det er svært viktig å respektere båndtvangen på hele øya. 

Viktige telefonnumre

Bookingansvarlig Anja Hagen 91 99 83 37 
Fyrvert f.o.m. uke 25 t.o.m. uke 34, 97 77 93 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

bottom of page